10 d’abr. 2015

Coca de Llavaneras

Coca de Llavaneras

Necessitem:

  • Dues masses de pasta de full rectangular (jo la compro al  Mercadona).
  • Crema pastissera.(Segons recepta penjada al bloc)
  • Sucre,pinyons i anís
  • Ou per pintar
  • Placa de forn
  • forn a 180º
Farem la crema i la deixarem refredar una mica.
  Estenem la primera massa a sobre la placa de forn i la punxem perquè no se'ns infli quan comença a coure.
  Posarem la crema pel damunt deixant 1 cm. de vora.
  La taparem amb l'altra massa i la tancarem fem un bordones trenat o com vulguem.
  La pintarem amb l'ou i li posarem els pinyons i sucre per sobre,punxant també la massa de dalt.
  La posarem al forn, si el forn es de turbo baixarem la temperatura una mica i anirem vigilant fins que tingui el color que ens agradi.
Quan la traiem del forn,ruixarem la coca amb una mica d'anís i la deixem refredar.

COCA DE IOGURT



COCA DE IOGURT

La gràcia d’aquesta coca està en què fem servir l’envàs buit del iogurt com a mida per als altres ingredients.
Per a fer la coca ens caldrà:
·        3 ous
·        1 iogurt amb gust de llimona
·        2 mides de iogurt de sucre
·        Raspadura de llimona
·        Un raig d'anís
·     1 mida de iogurt d’oli d’oliva
·    3 mides de iogurt de farina
·        1 sobre de llevat en pols
·        1 xic de mantega

  Si voleu, podeu posar una mida menys de farina, i canviar-la per una d’ametlla molta, o de nous, o de panses, o de cacau en pols,...
Aquestes mides són per a una safata de forn petita,uns( 30 x 24 cm.)
Si teniu una safata mitjana multipliqueu els ingredients per 2.
 Amb la safata més gran multipliqueu per 3. Etc...

 Per preparar la coca, comenceu escalfant el forn a temperatura màxima (200º).
 Bateu els ous i el sucre fins que la pasta augmenti el doble i afegiu el iogurt  l’oli sense deixar de remoure.
 Mescleu el llevat amb la farina i passeu-la per un colador. Afegiu-la poc a poc a la barreja anterior sense deixar de barrejar. (Un cop afegida tota la farina és el moment, si voleu, d’incorporar l’ametlla, o el cacau, o les panses...).

 Engreixeu el motlle amb la mantega i poseu la mescla en ell. No el mogueu gaire i poseu-lo al forn de seguida. Baixeu la temperatura del forn a foc suau (uns 180º). Es deixa coure uns 45 o 50 minuts, i passat aquest temps s’apaga el forn i es deixa refredar una mica abans de treure la coca. No obriu el forn a mitja cocció perquè correm el risc de que es baixi. Desemmotlleu quan encara estigui calent. 

6 d’abr. 2015

3 d’abr. 2015

Bacallà

Bacallà amb panses, pinyons, ou dur i cigrons.

Ingredients:
  •         8 talls de bacallà dessalat,
  •         1 ceba ,
  •         2 grans d 'all,
  •         2 tomàquets ben madurs,
  •         25 grams d’ ametlles,
  •         50 grams de pinyons,
  •         50 grams de panses,
  •          1/2 kg de cigrons cuits
  •         ous durs tallats per la meitat,
  •         1 pessic de canyella en pols,
  •         farina per arrebossar el bacallà,
  •         oli,  julivert, sal i aigua.

Primer, fregiu el bacallà amb oli i reserveu-lo.
Amb part de l’oli on heu fregit el bacallà, feu un sofregit amb un gra d’all, la ceba picada i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui gairebé fet, afegiu-hi els talls de bacallà, les panses els pinyons i el cigrons que els podeu comprar ja cuits.
Remeneu-ho agafant la cassola i fent-hi moviments giratoris, per evitar haver-hi de posar la cullera i fer malbé els trossos de bacallà. Tot seguit, afegiu-hi una mica d'aigua, sense que arribi a cobrir el bacallà, i deixeu-ho coure a foc baix uns 25 minuts.
Mentre es cou, feu una picada amb les ametlles, el julivert i un pessic de canyella( opcional) i tireu-la damunt el bacallà.

Finalment, talleu els ous bullits per la meitat i afegiu-los a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i ja ho teniu llest per servir.

30 de març 2015

Bescuit de peres




Bescuit de Peres

Ingredients per a un motlle rodó de 23 cm

2 ous
80 gr de sucre
1/2 gotet de llet, només li vaig posar un rajolí
70 gr de mantega
150 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat Royal
1 mica de sal
3 peres conferència
Sucre glass per decorar


Batem els ous amb el sucre amb les varetes. Després afegim la llet i la mantega que hem estovat al microones.

Tamisem la farina juntament amb el llevat i la sal.

Unim els líquids amb moviments envoltants.

Afegim les peres tallades en làmines com per truita. I les unim a la barreja amb compte de no trencar-les. Aboquem en el nostre motlle.

Al forn a 180º fins que punxant amb un escuradents ens surti net, entre 35 i 40 minuts segons el forn.

Deixem refredar i presentem empolvorada de sucre glass.

Crema pastissera


   Crema pastissera

     Ingredients

  1/2 litre de llet
  4 rovells d'ou
  50 grams Maizena
  120 grams de sucre
  1 canonet de canyella  i  Pela de llimona

Elaboració



Primer de tot, posarem amb un cassó, la llet juntament amb la canyella i la pell de la llimona, al foc. Quan arrenqui el bull, ho retirem i deixem refredar una estona.

En un bol barregem els 4 rovells d'ou amb el sucre fins a obtenir una mescla fina. Després hi afegim la "Maizena" i remenem fins a obtenir una mescla homogènia.

Un cop tenim la mescla llesta, hi afegim, de mica en mica, la llet i anem remenant i ho passarem per un colador. Quan tinguem una barreja ben homogènia ho tornem a posar tot al foc, aquesta vegada a foc baix, sense parar de remenar, fins que comenci a arrencar el bull i ja ens vagi agafant consistència de crema, retirem del foc i no parem de remenar i fem una batuda forta fora del foc.

Deixem refredar, en funció dels postres que vulguem fer, i ja tenim la crema llesta!

29 de març 2015

Coca de poma amb gust de vainilla

Ingredients:
1 poma gran o 2 petites
(golden en el meu cas)
100g de sucre
100g de mantega pomada
2 ous mig batuts
150 gr de farina
1/2 cullereta de essència de vainilla
1/2 sobre de llevat químic (tipus royal)
Sucre morè

Procediments:
1. Pelem la poma i la tallem a llesques fines. Reservem.
2. En un bol, bati’m la mantega pomada amb el sucre fins que quedi cremós.
3. Afegim els ous d'un en un integrant-los amb la crema anterior, i tot seguit incorporem l'essència de vainilla.
4. Tamisem la farina amb el llevat químic i ho afegim a la mescla anterior
5. Untem un motlle rodó de uns 22 cm. amb mantega i l'enfarinem.

6. Aboquem la mescla al motlle i disposem a sobre les tallades de poma. Finalment espolsem un poc de sucre morè a sobre de la poma i enfornem a 180º uns 30 min.