3 d’abr. 2015

Bacallà

Bacallà amb panses, pinyons, ou dur i cigrons.

Ingredients:
  •         8 talls de bacallà dessalat,
  •         1 ceba ,
  •         2 grans d 'all,
  •         2 tomàquets ben madurs,
  •         25 grams d’ ametlles,
  •         50 grams de pinyons,
  •         50 grams de panses,
  •          1/2 kg de cigrons cuits
  •         ous durs tallats per la meitat,
  •         1 pessic de canyella en pols,
  •         farina per arrebossar el bacallà,
  •         oli,  julivert, sal i aigua.

Primer, fregiu el bacallà amb oli i reserveu-lo.
Amb part de l’oli on heu fregit el bacallà, feu un sofregit amb un gra d’all, la ceba picada i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui gairebé fet, afegiu-hi els talls de bacallà, les panses els pinyons i el cigrons que els podeu comprar ja cuits.
Remeneu-ho agafant la cassola i fent-hi moviments giratoris, per evitar haver-hi de posar la cullera i fer malbé els trossos de bacallà. Tot seguit, afegiu-hi una mica d'aigua, sense que arribi a cobrir el bacallà, i deixeu-ho coure a foc baix uns 25 minuts.
Mentre es cou, feu una picada amb les ametlles, el julivert i un pessic de canyella( opcional) i tireu-la damunt el bacallà.

Finalment, talleu els ous bullits per la meitat i afegiu-los a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i ja ho teniu llest per servir.

30 de març 2015

Bescuit de peres




Bescuit de Peres

Ingredients per a un motlle rodó de 23 cm

2 ous
80 gr de sucre
1/2 gotet de llet, només li vaig posar un rajolí
70 gr de mantega
150 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat Royal
1 mica de sal
3 peres conferència
Sucre glass per decorar


Batem els ous amb el sucre amb les varetes. Després afegim la llet i la mantega que hem estovat al microones.

Tamisem la farina juntament amb el llevat i la sal.

Unim els líquids amb moviments envoltants.

Afegim les peres tallades en làmines com per truita. I les unim a la barreja amb compte de no trencar-les. Aboquem en el nostre motlle.

Al forn a 180º fins que punxant amb un escuradents ens surti net, entre 35 i 40 minuts segons el forn.

Deixem refredar i presentem empolvorada de sucre glass.

Crema pastissera


   Crema pastissera

     Ingredients

  1/2 litre de llet
  4 rovells d'ou
  50 grams Maizena
  120 grams de sucre
  1 canonet de canyella  i  Pela de llimona

Elaboració



Primer de tot, posarem amb un cassó, la llet juntament amb la canyella i la pell de la llimona, al foc. Quan arrenqui el bull, ho retirem i deixem refredar una estona.

En un bol barregem els 4 rovells d'ou amb el sucre fins a obtenir una mescla fina. Després hi afegim la "Maizena" i remenem fins a obtenir una mescla homogènia.

Un cop tenim la mescla llesta, hi afegim, de mica en mica, la llet i anem remenant i ho passarem per un colador. Quan tinguem una barreja ben homogènia ho tornem a posar tot al foc, aquesta vegada a foc baix, sense parar de remenar, fins que comenci a arrencar el bull i ja ens vagi agafant consistència de crema, retirem del foc i no parem de remenar i fem una batuda forta fora del foc.

Deixem refredar, en funció dels postres que vulguem fer, i ja tenim la crema llesta!

29 de març 2015

Coca de poma amb gust de vainilla

Ingredients:
1 poma gran o 2 petites
(golden en el meu cas)
100g de sucre
100g de mantega pomada
2 ous mig batuts
150 gr de farina
1/2 cullereta de essència de vainilla
1/2 sobre de llevat químic (tipus royal)
Sucre morè

Procediments:
1. Pelem la poma i la tallem a llesques fines. Reservem.
2. En un bol, bati’m la mantega pomada amb el sucre fins que quedi cremós.
3. Afegim els ous d'un en un integrant-los amb la crema anterior, i tot seguit incorporem l'essència de vainilla.
4. Tamisem la farina amb el llevat químic i ho afegim a la mescla anterior
5. Untem un motlle rodó de uns 22 cm. amb mantega i l'enfarinem.

6. Aboquem la mescla al motlle i disposem a sobre les tallades de poma. Finalment espolsem un poc de sucre morè a sobre de la poma i enfornem a 180º uns 30 min.