Bacallà
amb panses, pinyons, ou dur i cigrons.
Ingredients:
- 8 talls de bacallà dessalat,
- 1 ceba ,
- 2 grans d 'all,
- 2 tomàquets ben madurs,
- 25 grams d’ ametlles,
- 50 grams de pinyons,
- 50 grams de panses,
- 1/2 kg de cigrons cuits
- ous durs tallats per la meitat,
- 1 pessic de canyella en pols,
- farina per arrebossar el bacallà,
- oli, julivert, sal i aigua.
Primer, fregiu el bacallà amb oli i reserveu-lo.
Amb part de l’oli on heu fregit el bacallà, feu un
sofregit amb un gra d’all, la ceba picada i el tomàquet ratllat. Quan el
sofregit estigui gairebé fet, afegiu-hi els talls de bacallà, les panses els
pinyons i el cigrons que els podeu comprar ja cuits.
Remeneu-ho agafant la cassola i fent-hi moviments giratoris, per evitar haver-hi de posar la cullera i fer malbé els trossos de bacallà. Tot seguit, afegiu-hi una mica d'aigua, sense que arribi a cobrir el bacallà, i deixeu-ho coure a foc baix uns 25 minuts.
Remeneu-ho agafant la cassola i fent-hi moviments giratoris, per evitar haver-hi de posar la cullera i fer malbé els trossos de bacallà. Tot seguit, afegiu-hi una mica d'aigua, sense que arribi a cobrir el bacallà, i deixeu-ho coure a foc baix uns 25 minuts.
Mentre es cou, feu una picada amb les ametlles, el
julivert i un pessic de canyella( opcional) i tireu-la damunt el bacallà.
Finalment, talleu els ous bullits per la meitat i
afegiu-los a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i ja ho teniu llest per servir.
1 comentari:
Aquest plat, es una recepta de la iaia Florentina.
Recepta de divendres sant.
Publica un comentari a l'entrada