COCA DE IOGURT
La gràcia d’aquesta coca està en què fem servir l’envàs
buit del iogurt com a mida per als altres ingredients.
Per a fer la coca ens caldrà:
·
1 iogurt amb gust de llimona
·
2 mides de iogurt de sucre
·
Raspadura de llimona
·
Un raig d'anís
· 1 mida de iogurt d’oli d’oliva
· 3 mides de iogurt de farina
·
1 sobre de llevat en pols
·
1 xic de mantega
Si voleu, podeu posar una mida menys de farina, i
canviar-la per una d’ametlla molta, o de nous, o de panses, o de cacau en
pols,...
Aquestes mides són per a una safata de forn petita,uns( 30 x 24 cm.)
Si teniu una safata mitjana multipliqueu els ingredients
per 2.
Amb la safata més
gran multipliqueu per 3. Etc...
Per preparar la coca, comenceu escalfant el forn a
temperatura màxima (200º).
Bateu els ous i el sucre fins que la pasta augmenti el
doble i afegiu el iogurt l’oli sense
deixar de remoure.
Mescleu el llevat amb la farina i passeu-la per un
colador. Afegiu-la poc a poc a la barreja anterior sense deixar de barrejar. (Un
cop afegida tota la farina és el moment, si voleu, d’incorporar l’ametlla, o el
cacau, o les panses...).
Engreixeu el motlle amb la mantega i poseu la mescla en
ell. No el mogueu gaire i poseu-lo al forn de seguida. Baixeu la temperatura
del forn a foc suau (uns 180º). Es deixa coure uns 45 o 50 minuts, i passat
aquest temps s’apaga el forn i es deixa refredar una mica abans de treure la
coca. No obriu el forn a mitja cocció perquè correm el risc de que es baixi.
Desemmotlleu quan encara estigui calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada