14 de març 2016

Estofat de vedella i botifarra amb patates kennebec

Estofat de vedella i botifarra amb patates Kennebec.

Ingredients per quatre persones:

  • 600 grs. de vedella per estofar tallada a daus.
  • Dues botifarres de porc.
  • dues o tres fulles de llorer.
  • 1 pebrot verd.
  • 1 ceba.
  • dues pastanagues.
  • 1 tros  de botifarra negra.
  • 100 cc de vi de cuinar.
  • 1 cullerada de carn de pebrot xoricer.
  • 3 tomàquets madurs.
  • all i julivert.
  • oli d'oliva sal i pebre.
  • 1/2 litre de brou.

Agafarem una cassola de fang posarem una mica d'oli i quan estigui calent,començarem  a sofregir la carn i les botifarres.
Tallarem la ceba,el pebrot verd,les pastanagues, les fulles de llorer i ho anirem afegint i sofregint.

Llavors afegirem el vi de cuinar i quan ja sembla que  s'ha evaporat, afegirem la cullerada de carn de pebrot xoricer i els tomàquets trinxats,l'all i una mica de julivert.

Deixarem que es cogui una mica i afegirem el brou calent.
Ho deixarem coure uns 20 minuts i posarem les patates tallades a daus no massa petites i ho deixarem fins que siguin cuites.

13 de març 2016

Pastis de formatge fresc amb gerds

PASTIS DE FORMATGE FRESC AMB GERDS

     INGREDIENTS:

  • TERRINA DE FORMATGE FRESC DE 450 GR.0% DE MATERIA GRASA
  •  50 ML DE SUC DE LLIMONA.
  •  50 ML d'AIGUA.
  • 125 GR. DE SUCRE.
  • 3 ROVELLS D’OU.
  •  8 FULLS DE GELATINA + 2 PER LA COBERTURA
  •  400 GR. DE NATA DE 35% + 60 GR. DE SUCRE.

ELABORACIÓ:


Barrejarem el sucre, l’aigua ,el suc de la llimona i els 3 rovells d’ou , o  posarem a coure , farem una crema i la deixarem refredar.

Posarem les fulles de gelatina en remull amb aigua freda 5 minuts les escorrerem i les barrejarem amb la crema quan encara estigui una mica calenta.



Muntarem la nata amb els 60 grams  de sucre i  ho barrejarem tot.
Folrarem un motlle que sigui desmuntable i posarem un paper de forn a sota perquè sigui mes fàcil de desemmotllar.

Ho deixarem unes hores a la nevera fins que sigui ben pres.

Desfarem dues fulles de gelatina al bany maria, prèviament posades en remull 5 minuts i pintarem els pastis.

Desprès  posarem els gerds per sobre i també els pintarem amb una mica  la gelatina.



  Ho tornarem a posar a la nevera fins l'hora de menjar-lo.

Amb aquest pastís li podem posar la cobertura que vulguem, amb gerds o melmelada de maduixes , etc...