28 de març 2015

Les melmelades

Confitura d'albergínia

Ingredients:

•  1 Kg d'albergínies

•  600 grm. de sucre

•  400 ml d'aigua mineral

•  Un canonet de canyella

•  Una pell de llimona

•  El suc d'una llimona


Preparació:

Netegeu les albergínies, talleu-les a daus grossos i aboqueu-les a una olla amb aigua bullent amb sal durant 7 minuts. 

Escorreu-les molt bé i tritureu-les amb el minipímer per fer-ne un puré. També podeu deixar-hi trossos grossos, o sigui, no triturar-la del tot, al vostre gust.

Poseu l'aigua, el sucre, el canonet de canyella i la pell de llimona en una olla i, quan comenci a bullir, afegiu-hi el puré d'albergínia. Cal que cogui a foc mig  durant almenys 20-30 minuts.

Un cop retirat del foc, tireu-hi el suc de llimona.

Finalment, repartiu-la en pots de vidre ben nets i escaldats. Ompliu-los fins a dalt de tot, tapeu-los i tombeu-los de cap per avall perquè s'hi faci el buit.

No us oblideu d'etiquetar els pots amb el nom de la confitura, els ingredients i, sobretot, la data d'elaboració. Es tracta d'una conserva, per tant, es pot guardar al rebost (fresc i sec) i, un cop oberta, s'ha de guardar a la nevera, com qualsevol altra confitura.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per anar començant a fer cosetes.

No tot són postres ha dit...

Jo també en faig i ens encanta!!!!! Però jo parteixo de les albergínies escalivades.
Cada cuiner té els seus trucs heheh
Ptnts
Dolça