12 d’abr. 2015

Ànec confitat amb compota de poma

Ànec confitat amb compota de poma

Ingredients

·         4 cuixes d'ànec
·         1/2 l d'oli d'oliva
·         6 pomes
·         4 cebes
·         6 pastanagues
·         1 cabeça d'alls
·         3 porros
·         2 nous de mantega
·         2 cullerades de sucre                                               
·         sal
·         pebre negre
·         3 l de vi dolç de Màlaga

Elaboració

Per començar, poseu les cuixes d'ànec ja salpebrades en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc molt suau durant 8 o 9 hores.
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.

Ànec amb taronja,prunes i pinyons

Ànec amb taronja,prunes i pinyons.



Els ingredients:

Un ànec mut d'uns  2 kg.
El suc de 2 o 3 taronges
Una taronja per decorar
La pell neta d'una taronja sense la part blanca.
Dos cebes mitjanes
Un gotet de
 vi ranci 
Sal, pebre i oli d'oliva

La preparació:

Netegeu molt bé l’ànec.
Talleu l'ànec en vuit trossets o podeu demanar on el compreu que us el tallin.
Salpebreu els trossos de l’ànec
Talleu les cebes en 
juliana.
Netegeu una taronja i talleu la pell en 
juliana

En una cassola, d'aquestes que puguem fer el xup-xup, poseu un raig d'oli d'oliva d'oliva extra verge quan estigui calent aneu posant els trossets de l’ànec sal pebrat.
Quan estigui daurat retireu l’excés de greix. Aquest pas és molt important. Llavors afegiu la ceba en juliana i el gotet de vi ranci ( jo he posat Crismona). Deixeu coure lentament. Uns 45' o 50' aproximadament. Segons aneu veien el deixeu una mica mes.  Continueu amb la cocció aroximadament 1 hora.
Mentre estant, feu bullir la pell de la taronja tallada en juliana. Coleu i reserveu per decorar. O si preferiu podeu posar una taronja tallada al voltant com us agradi més:

En els últims minuts afegiu el suc de les dos taronges. Rectifiqueu de sal i pebre.