6 de des. 2015

Bescuit de xocolata blanca amb ganache i fruites del temps.

Bescuit de xocolata blanca amb ganache i fruites del temps. 


Ingredients : 
- 150 grams xocolata blanca
- 120 grams sucre blanc
- 140 grams mantega 
- 120 grams farina de rebosteria
- 3 ous , dels mitjans
- 1/2 got de llet- 1 sobre de llevat 



Per la ganache:

350 g de xocolata blanca
225ml de nata UHT per postres.

 Fruites:

Saroni, Kiwi, Magrana 

Preparació :
   Comencem abans de res posant el forn a escalfar a 180 º C, i anirà agafant temperatura mentre preparem la recepta.
   El primer que hem de fer és trossejar la xocolata blanca en trossos no molt grans, els posem en un cassó a foc lent amb la mantega fins que es fonguin, o bé podem emprar el microones o fer-ho al bany Maria, com cadascú prefereixi, cal aconseguir que tots dos es fonguin i formin una massa homogènia.

    D'altra banda anem a barrejar els ous i el sucre, aconseguint una massa cremosa i de color groguenc, a la qual incorporarem la barreja anterior de la xocolata i la mantega, i remenant perquè tot quedi barrejat perfectament. Afegim després la llet i tornem a barrejar.
    Si fas servir una batedora de varetes per a totes aquestes barreges et resultarà més fàcil i aconseguiràs un millor resultat.

   Amb l'ajuda d'un tamís o un colador dels de tota la vida, anem a tamisar el llevat al costat de la farina. Un cop les hagis tamisat, aniràs agregant a la massa, però a poc a poc en lloc de fer-ho de cop, i sense deixar de remoure mentre afegeixes una part. Així es van a integrar millor i no quedaran grumolls.
   Preparar el motlle que vulguis fer servir, és igual la forma però intenta que sigui ampli i alt, perquè el pa de pessic pugui pujar bé sense sortir-se del mateix. Si no és siliconat, has de untar mantega o margarina per la base i les parets, i després afegir una mica de farina, de manera que evitem que s'enganxi el pa de pessic.
   El posarem al forn a 180ºC durant uns 35 minuts més o menys,  segons cada forn. És important comprovar que per dins està ben fet i no el treus cru. Usa una punxa o ganivet per a això.
   Quan el treguis del forn el deixarem uns minuts i després desemmotllem i el posarem damunt d'una reixeta perquè es refredi del tot abans de guarnir-lo. 

Per fer la ganache:
Trossejarem la xocolata blanca i la posarem en un bol. Reservem.
En un pot, posem la nata a bullir. Un cop bulli, la retirarem del foc i la tirem a sobre del xocolata.
Barrejarem suaument amb moviments envol-vents  fins que la xocolata  es fongui per complet amb l'escalfor de la nata. Ho deixarem refredar.

Un cop fred ho muntarem amb ajut de unes varetes.
Ho escamparem per sobre del pastis i adornarem amb la fruita que vulguem.
Es bonísima!!!!!!!!

2 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué esponjòs t'ha quedad i molt bo de sabor, i tant vistòs que alegra la vista de veure'l.
Petons.

Montse Roig ha dit...

Moltes Gracies...Si que ha quedat molt bo de gust....