28 de març 2015

Les melmelades

Confitura d'albergínia

Ingredients:

•  1 Kg d'albergínies

•  600 grm. de sucre

•  400 ml d'aigua mineral

•  Un canonet de canyella

•  Una pell de llimona

•  El suc d'una llimona


Preparació:

Netegeu les albergínies, talleu-les a daus grossos i aboqueu-les a una olla amb aigua bullent amb sal durant 7 minuts. 

Escorreu-les molt bé i tritureu-les amb el minipímer per fer-ne un puré. També podeu deixar-hi trossos grossos, o sigui, no triturar-la del tot, al vostre gust.

Poseu l'aigua, el sucre, el canonet de canyella i la pell de llimona en una olla i, quan comenci a bullir, afegiu-hi el puré d'albergínia. Cal que cogui a foc mig  durant almenys 20-30 minuts.

Un cop retirat del foc, tireu-hi el suc de llimona.

Finalment, repartiu-la en pots de vidre ben nets i escaldats. Ompliu-los fins a dalt de tot, tapeu-los i tombeu-los de cap per avall perquè s'hi faci el buit.

No us oblideu d'etiquetar els pots amb el nom de la confitura, els ingredients i, sobretot, la data d'elaboració. Es tracta d'una conserva, per tant, es pot guardar al rebost (fresc i sec) i, un cop oberta, s'ha de guardar a la nevera, com qualsevol altra confitura.



27 de març 2015

Postres de llet

    Crema de Sant Josep

  •  l. de llet
  •  8 rovells d’ou
  •  200gr. Sucre
  •  Pell de llimona
  •  Una branca de canyella.
  •  Un sobre de midó (40 gr.) 
 Dissoldre el midó en una part de llet freda.
 Barrejar el sucre amb els rovells d’ ou,fins que quedi una mescla homogènia.
 Posar la llet a foc suau i afegir-hi la pell de la llimona, la branca de canyella i a poc a poc,abocar-hi la barreja dels rovells amb el sucre sense parar de remenar.
  Incorporar el  midó desfet amb la llet.  Treure del foc un cop arrenqui el bull,disposar-ho en una safata i esperar que es refredi.