25 d’abr. 2015

La Vedella

Llata amb peres

Llata de vedella de 1,5 kg.
100 gr. de pernil o cansalada.
2 cebes tallades a la juliana ,1 pastanaga i una cabessa d'alls.
3 o 4 tomàquets madurs.
6 peres
1 got de vi blanc
Farcellet d'herbes aromàtiques ( Llorer, romaní)
Oli
Sal i Pebre
Brou de carn

Preparació:

Salpebreu i enfarineu la llata, poseu oli amb una cassola i comenceu a daurar-la.
Afegiu-hi la ceba, la pastanaga,la cabessa d'alls, el farcellet, els daus de pernil o cansalada i aneu coent fins que es vagi enrosin,afegiu el vi i deixeu reduir.
Afegiu els tomàquets a trossos i quan veieu que ja s'han desfet afegiu el brou calent fins mes o menys la meitat que no cobreixi i deixeu coure uns 90 minuts i anem girant cada mitja hora.
Quan porti una hora afegim les peres senceres o a mitges i que es coguin junt amb la vedella.
Apaguem el foc i ho deixem reposar, jo sempre ho faig de un dia per altra.
A l'endemà tallem la llata,ho passem tot pel Xino i colem tot el suc i ho tornem a posar tot a la cassola.Ho posem a coure una mitja hora mes i ja ho tenim apunt.
Ho servim en una plata i les peres al voltant.

19 d’abr. 2015

Melmelada de tomàquet

MELMELADA DE TOMÀQUET


Ingredients:
1’5 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
El suc de una llimona
Pell de llimona ratllada
Una mica de vainilla amb branca( a Can Boter de Badalona en tenen)
Preparació:
Rentem i escaldem els tomàquets en aigua bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona i el branquilló de vainilla petit.
Els coem 20’ a foc fort sense deixar de remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No oblidem d’anar remenant de tant en tant.
Omplim els pots que prèviament haurem esterilitzat, els tapem bé.
Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.





Trenat de poma

Trena de poma amb panses, nous i un toc de sèsam i anís.


Ingredients:

  • Una làmina de pasta de full ( jo faig servir la del mercadona)
  • 4 pomes Golden.
  • 25 gr. de mantega
  • Un grapat de panses sultanes,un grapat de nous
  • un ou
  • Sucre.
Procediment:
Estirem la lamina a sobre del marbre i li fem uns talls( veieu la imatge)

Agafeu una paella i poseu les pomes tallades a daus amb la mantega i el sucre. Aneu fent la poma fins que sigui tova i una mica roseta.

Quan ja ho tingueu cuit,ho posarem al mig de la lamina i anirem fent una trena i la pintarem amb l'ou,li posarem el sucre i el sèsam per sobre.



Ja podem posar-la al forn. Uns 25 minuts a 150º si tenim forn d'aire. Si veiem que es fa rosa molt de presa li posarem paper d'alumini per sobre.



Quan ja sigui cuita i la traiem del forn,la ruixarem amb una mica de anís.(Opcional)



Per postres o berenars es boníssim.....