13 de març 2016

Pastis de formatge fresc amb gerds

PASTIS DE FORMATGE FRESC AMB GERDS

     INGREDIENTS:

  • TERRINA DE FORMATGE FRESC DE 450 GR.0% DE MATERIA GRASA
  •  50 ML DE SUC DE LLIMONA.
  •  50 ML d'AIGUA.
  • 125 GR. DE SUCRE.
  • 3 ROVELLS D’OU.
  •  8 FULLS DE GELATINA + 2 PER LA COBERTURA
  •  400 GR. DE NATA DE 35% + 60 GR. DE SUCRE.

ELABORACIÓ:


Barrejarem el sucre, l’aigua ,el suc de la llimona i els 3 rovells d’ou , o  posarem a coure , farem una crema i la deixarem refredar.

Posarem les fulles de gelatina en remull amb aigua freda 5 minuts les escorrerem i les barrejarem amb la crema quan encara estigui una mica calenta.



Muntarem la nata amb els 60 grams  de sucre i  ho barrejarem tot.
Folrarem un motlle que sigui desmuntable i posarem un paper de forn a sota perquè sigui mes fàcil de desemmotllar.

Ho deixarem unes hores a la nevera fins que sigui ben pres.

Desfarem dues fulles de gelatina al bany maria, prèviament posades en remull 5 minuts i pintarem els pastis.

Desprès  posarem els gerds per sobre i també els pintarem amb una mica  la gelatina.



  Ho tornarem a posar a la nevera fins l'hora de menjar-lo.

Amb aquest pastís li podem posar la cobertura que vulguem, amb gerds o melmelada de maduixes , etc...

6 de des. 2015

Bescuit de xocolata blanca amb ganache i fruites del temps.

Bescuit de xocolata blanca amb ganache i fruites del temps. 


Ingredients : 
- 150 grams xocolata blanca
- 120 grams sucre blanc
- 140 grams mantega 
- 120 grams farina de rebosteria
- 3 ous , dels mitjans
- 1/2 got de llet- 1 sobre de llevat 



Per la ganache:

350 g de xocolata blanca
225ml de nata UHT per postres.

 Fruites:

Saroni, Kiwi, Magrana 

Preparació :
   Comencem abans de res posant el forn a escalfar a 180 º C, i anirà agafant temperatura mentre preparem la recepta.
   El primer que hem de fer és trossejar la xocolata blanca en trossos no molt grans, els posem en un cassó a foc lent amb la mantega fins que es fonguin, o bé podem emprar el microones o fer-ho al bany Maria, com cadascú prefereixi, cal aconseguir que tots dos es fonguin i formin una massa homogènia.

    D'altra banda anem a barrejar els ous i el sucre, aconseguint una massa cremosa i de color groguenc, a la qual incorporarem la barreja anterior de la xocolata i la mantega, i remenant perquè tot quedi barrejat perfectament. Afegim després la llet i tornem a barrejar.
    Si fas servir una batedora de varetes per a totes aquestes barreges et resultarà més fàcil i aconseguiràs un millor resultat.

   Amb l'ajuda d'un tamís o un colador dels de tota la vida, anem a tamisar el llevat al costat de la farina. Un cop les hagis tamisat, aniràs agregant a la massa, però a poc a poc en lloc de fer-ho de cop, i sense deixar de remoure mentre afegeixes una part. Així es van a integrar millor i no quedaran grumolls.
   Preparar el motlle que vulguis fer servir, és igual la forma però intenta que sigui ampli i alt, perquè el pa de pessic pugui pujar bé sense sortir-se del mateix. Si no és siliconat, has de untar mantega o margarina per la base i les parets, i després afegir una mica de farina, de manera que evitem que s'enganxi el pa de pessic.
   El posarem al forn a 180ºC durant uns 35 minuts més o menys,  segons cada forn. És important comprovar que per dins està ben fet i no el treus cru. Usa una punxa o ganivet per a això.
   Quan el treguis del forn el deixarem uns minuts i després desemmotllem i el posarem damunt d'una reixeta perquè es refredi del tot abans de guarnir-lo. 

Per fer la ganache:
Trossejarem la xocolata blanca i la posarem en un bol. Reservem.
En un pot, posem la nata a bullir. Un cop bulli, la retirarem del foc i la tirem a sobre del xocolata.
Barrejarem suaument amb moviments envol-vents  fins que la xocolata  es fongui per complet amb l'escalfor de la nata. Ho deixarem refredar.

Un cop fred ho muntarem amb ajut de unes varetes.
Ho escamparem per sobre del pastis i adornarem amb la fruita que vulguem.
Es bonísima!!!!!!!!

3 de nov. 2015

Deliciosa amb torrades i formatge de cabra


Melmelada de pebrots vermells



  • 1 kg. de pebrots vermells
  • 600 g. de sucre
  • el suc d' una llimona
  • 1 branca de vainilla petita.


 Començarem escalivant els pebrots al forn i quan estiguin els deixarem refredar.
 Els pelarem i els posarem a la cassola que courem la melmelada amb el sucre, els suc de la llimona i la branqueta de vainilla.
Ho deixarem un parell d'hores que faci suc i començarem a coure.

Quan faltin uns 10 minuts per acabar la cocció ho triturarem i passarem a posar-ho en pots.






25 d’oct. 2015

" Pochas " amb Cloïses.



"Pochas" amb cloïsses

Aquest estiu varem anar de vacances al país basc, i vam  comprar mongetes que allà en diuen "Pochas".
Avui les hem fet per dinar i estaven delicioses.
Anem a cuinar-les.

Ingredients:
  • 500 grams de mongetes.
  • 500 grams de cloïsses.
  • 1 pebrot verd.
  • 2 tomàquets vermells.
  • 1 ceba.
  • 1 gotet de vi blanc (opcional)
  • oli ,sal, all i julivert.
Posem oli en una cassola i afegim la ceba ben picadeta. Tot seguit la deixem que es cogui una estoneta a foc molt lent i afegim el pebrot també ben picat.
Desprès afegim el tomàquet, que li haurem tret totes les llavors a trossets.
Quan estigui aquest sofregit ben fet que ja veiem que no te gens d'aigua, afegim les "pochas" que haurem tingut tota la nit amb remull.
Remenen una mica i afegim aigua fins que les cobreixi i dos dits mes.
Deixem coure 1 hora i provem com estan de cuites.Si  mes no, les deixem una estona mes.
A part en una paella, posarem l'all i el julivert i saltejarem les cloïsses fins que s'obrin.
Les afegirem a les pochas i coure'm uns 10 minuts mes i ja ho podem parar.
El suc que han fet les cloïsses també l'afegirem.
Ja podem servir.
Bon profit.




13 de juny 2015

16 de maig 2015

Fideuà

Fideuà




Per fer la fideuà per 4 persones necessitarem:

  • 400 gr. de fideus del nº 2
  • Una sípia de platja.
  • 250 gr. de gambes o llagostins.
  • 4 grans d'alls
  • Oli d'oliva
  • Una ceba mitjana.
  • Dues cullerades de tomàquet fregit.
  • 1 l. de fumet de peix.
Posarem l'oli en un cassola i començarem per posar les gambes o llagostins i els fregirem i retirem. Desprès  la sípia trossejada, quan estigui una mica feta,posarem  els alls a làmines, la ceba ben picadeta i que es vagi fent.
Afegirem el tomàquet fregit i ho deixarem coure uns 5 minuts.
Afegirem els fideus i li donarem unes quantes voltes fins que estigui ben barrejat.
Posarem el fumet ben calent i les gambes o llagostins pelats.
Agafarem una mica del fumet i posarem a bullir els caps de les gambes uns 5 minuts i  amb una mà de morter ho passarem pel xino i aquesta substància l'afegirem a la cassola.
Ho tindrem uns 15 minuts i desprès ho posarem al forn 5 minuts mes per que quedin ben rossejats.
Que aprofiti.
Estan de mort.


1 de maig 2015

Canelons de la iaia Tina

Canelons de la iaia Tina

Foto de Viquipèdia
Ingredients per al rostit:

1kg de carn del coll de vedella
600 gr. de carn magra de porc
dues petxugues de pollastre
tres fetges de pollastre
2 cebes, 3 tomàquets madurs, un raig de conyac

Per la salsa Béchamel:

1 litre de llet
la farina que admet    
100 gr. de foie gras
50 gr. de mantega
Sal, nou moscada

Dues caixes de canelons el “ Pavo”

Preparació:
Posarem a rostir tota la carn i quan estigui fred ho trinxarem. Mentre tant anirem bullin els canelons,els passarem per aigua freda  i els anirem posant a sobre d'un drap perquè s'escorrin. Amb el trinxat omplirem els canelons i els enrotllarem deixant-los a punt per ficar a la plata d'anar al forn.

Per fer la Beixamel:

Posarem la llet freda en un cassó, la mantega, el foie-gras i començarem a remenar a foc baixet,quan estigui desfet, posarem 3 o 4 cullerades de farina i anirem remenant.
Si voleu mes o menys espessa és qüestió de posar més farina o menys.
Quant veieu que comença a espessir i vol bullir,  ja està feta.

Fer la Beixamel segons el gust i posar-la damunt dels canelons a punt ja de anar al forn.
Posar formatge ratllat per sobre i ja podeu gratinar.