1 de maig 2015

Canelons de la iaia Tina

Canelons de la iaia Tina

Foto de Viquipèdia
Ingredients per al rostit:

1kg de carn del coll de vedella
600 gr. de carn magra de porc
dues petxugues de pollastre
tres fetges de pollastre
2 cebes, 3 tomàquets madurs, un raig de conyac

Per la salsa Béchamel:

1 litre de llet
la farina que admet    
100 gr. de foie gras
50 gr. de mantega
Sal, nou moscada

Dues caixes de canelons el “ Pavo”

Preparació:
Posarem a rostir tota la carn i quan estigui fred ho trinxarem. Mentre tant anirem bullin els canelons,els passarem per aigua freda  i els anirem posant a sobre d'un drap perquè s'escorrin. Amb el trinxat omplirem els canelons i els enrotllarem deixant-los a punt per ficar a la plata d'anar al forn.

Per fer la Beixamel:

Posarem la llet freda en un cassó, la mantega, el foie-gras i començarem a remenar a foc baixet,quan estigui desfet, posarem 3 o 4 cullerades de farina i anirem remenant.
Si voleu mes o menys espessa és qüestió de posar més farina o menys.
Quant veieu que comença a espessir i vol bullir,  ja està feta.

Fer la Beixamel segons el gust i posar-la damunt dels canelons a punt ja de anar al forn.
Posar formatge ratllat per sobre i ja podeu gratinar.



25 d’abr. 2015

La Vedella

Llata amb peres

Llata de vedella de 1,5 kg.
100 gr. de pernil o cansalada.
2 cebes tallades a la juliana ,1 pastanaga i una cabessa d'alls.
3 o 4 tomàquets madurs.
6 peres
1 got de vi blanc
Farcellet d'herbes aromàtiques ( Llorer, romaní)
Oli
Sal i Pebre
Brou de carn

Preparació:

Salpebreu i enfarineu la llata, poseu oli amb una cassola i comenceu a daurar-la.
Afegiu-hi la ceba, la pastanaga,la cabessa d'alls, el farcellet, els daus de pernil o cansalada i aneu coent fins que es vagi enrosin,afegiu el vi i deixeu reduir.
Afegiu els tomàquets a trossos i quan veieu que ja s'han desfet afegiu el brou calent fins mes o menys la meitat que no cobreixi i deixeu coure uns 90 minuts i anem girant cada mitja hora.
Quan porti una hora afegim les peres senceres o a mitges i que es coguin junt amb la vedella.
Apaguem el foc i ho deixem reposar, jo sempre ho faig de un dia per altra.
A l'endemà tallem la llata,ho passem tot pel Xino i colem tot el suc i ho tornem a posar tot a la cassola.Ho posem a coure una mitja hora mes i ja ho tenim apunt.
Ho servim en una plata i les peres al voltant.

19 d’abr. 2015

Melmelada de tomàquet

MELMELADA DE TOMÀQUET


Ingredients:
1’5 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
El suc de una llimona
Pell de llimona ratllada
Una mica de vainilla amb branca( a Can Boter de Badalona en tenen)
Preparació:
Rentem i escaldem els tomàquets en aigua bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona i el branquilló de vainilla petit.
Els coem 20’ a foc fort sense deixar de remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No oblidem d’anar remenant de tant en tant.
Omplim els pots que prèviament haurem esterilitzat, els tapem bé.
Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.





Trenat de poma

Trena de poma amb panses, nous i un toc de sèsam i anís.


Ingredients:

  • Una làmina de pasta de full ( jo faig servir la del mercadona)
  • 4 pomes Golden.
  • 25 gr. de mantega
  • Un grapat de panses sultanes,un grapat de nous
  • un ou
  • Sucre.
Procediment:
Estirem la lamina a sobre del marbre i li fem uns talls( veieu la imatge)

Agafeu una paella i poseu les pomes tallades a daus amb la mantega i el sucre. Aneu fent la poma fins que sigui tova i una mica roseta.

Quan ja ho tingueu cuit,ho posarem al mig de la lamina i anirem fent una trena i la pintarem amb l'ou,li posarem el sucre i el sèsam per sobre.



Ja podem posar-la al forn. Uns 25 minuts a 150º si tenim forn d'aire. Si veiem que es fa rosa molt de presa li posarem paper d'alumini per sobre.



Quan ja sigui cuita i la traiem del forn,la ruixarem amb una mica de anís.(Opcional)



Per postres o berenars es boníssim.....




12 d’abr. 2015

Ànec confitat amb compota de poma

Ànec confitat amb compota de poma

Ingredients

·         4 cuixes d'ànec
·         1/2 l d'oli d'oliva
·         6 pomes
·         4 cebes
·         6 pastanagues
·         1 cabeça d'alls
·         3 porros
·         2 nous de mantega
·         2 cullerades de sucre                                               
·         sal
·         pebre negre
·         3 l de vi dolç de Màlaga

Elaboració

Per començar, poseu les cuixes d'ànec ja salpebrades en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc molt suau durant 8 o 9 hores.
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.

Ànec amb taronja,prunes i pinyons

Ànec amb taronja,prunes i pinyons.



Els ingredients:

Un ànec mut d'uns  2 kg.
El suc de 2 o 3 taronges
Una taronja per decorar
La pell neta d'una taronja sense la part blanca.
Dos cebes mitjanes
Un gotet de
 vi ranci 
Sal, pebre i oli d'oliva

La preparació:

Netegeu molt bé l’ànec.
Talleu l'ànec en vuit trossets o podeu demanar on el compreu que us el tallin.
Salpebreu els trossos de l’ànec
Talleu les cebes en 
juliana.
Netegeu una taronja i talleu la pell en 
juliana

En una cassola, d'aquestes que puguem fer el xup-xup, poseu un raig d'oli d'oliva d'oliva extra verge quan estigui calent aneu posant els trossets de l’ànec sal pebrat.
Quan estigui daurat retireu l’excés de greix. Aquest pas és molt important. Llavors afegiu la ceba en juliana i el gotet de vi ranci ( jo he posat Crismona). Deixeu coure lentament. Uns 45' o 50' aproximadament. Segons aneu veien el deixeu una mica mes.  Continueu amb la cocció aroximadament 1 hora.
Mentre estant, feu bullir la pell de la taronja tallada en juliana. Coleu i reserveu per decorar. O si preferiu podeu posar una taronja tallada al voltant com us agradi més:

En els últims minuts afegiu el suc de les dos taronges. Rectifiqueu de sal i pebre.

10 d’abr. 2015

Coca de Llavaneras

Coca de Llavaneras

Necessitem:

  • Dues masses de pasta de full rectangular (jo la compro al  Mercadona).
  • Crema pastissera.(Segons recepta penjada al bloc)
  • Sucre,pinyons i anís
  • Ou per pintar
  • Placa de forn
  • forn a 180º
Farem la crema i la deixarem refredar una mica.
  Estenem la primera massa a sobre la placa de forn i la punxem perquè no se'ns infli quan comença a coure.
  Posarem la crema pel damunt deixant 1 cm. de vora.
  La taparem amb l'altra massa i la tancarem fem un bordones trenat o com vulguem.
  La pintarem amb l'ou i li posarem els pinyons i sucre per sobre,punxant també la massa de dalt.
  La posarem al forn, si el forn es de turbo baixarem la temperatura una mica i anirem vigilant fins que tingui el color que ens agradi.
Quan la traiem del forn,ruixarem la coca amb una mica d'anís i la deixem refredar.