12 d’abr. 2015

Ànec confitat amb compota de poma

Ànec confitat amb compota de poma

Ingredients

·         4 cuixes d'ànec
·         1/2 l d'oli d'oliva
·         6 pomes
·         4 cebes
·         6 pastanagues
·         1 cabeça d'alls
·         3 porros
·         2 nous de mantega
·         2 cullerades de sucre                                               
·         sal
·         pebre negre
·         3 l de vi dolç de Màlaga

Elaboració

Per començar, poseu les cuixes d'ànec ja salpebrades en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc molt suau durant 8 o 9 hores.
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.

Ànec amb taronja,prunes i pinyons

Ànec amb taronja,prunes i pinyons.



Els ingredients:

Un ànec mut d'uns  2 kg.
El suc de 2 o 3 taronges
Una taronja per decorar
La pell neta d'una taronja sense la part blanca.
Dos cebes mitjanes
Un gotet de
 vi ranci 
Sal, pebre i oli d'oliva

La preparació:

Netegeu molt bé l’ànec.
Talleu l'ànec en vuit trossets o podeu demanar on el compreu que us el tallin.
Salpebreu els trossos de l’ànec
Talleu les cebes en 
juliana.
Netegeu una taronja i talleu la pell en 
juliana

En una cassola, d'aquestes que puguem fer el xup-xup, poseu un raig d'oli d'oliva d'oliva extra verge quan estigui calent aneu posant els trossets de l’ànec sal pebrat.
Quan estigui daurat retireu l’excés de greix. Aquest pas és molt important. Llavors afegiu la ceba en juliana i el gotet de vi ranci ( jo he posat Crismona). Deixeu coure lentament. Uns 45' o 50' aproximadament. Segons aneu veien el deixeu una mica mes.  Continueu amb la cocció aroximadament 1 hora.
Mentre estant, feu bullir la pell de la taronja tallada en juliana. Coleu i reserveu per decorar. O si preferiu podeu posar una taronja tallada al voltant com us agradi més:

En els últims minuts afegiu el suc de les dos taronges. Rectifiqueu de sal i pebre.

10 d’abr. 2015

Coca de Llavaneras

Coca de Llavaneras

Necessitem:

  • Dues masses de pasta de full rectangular (jo la compro al  Mercadona).
  • Crema pastissera.(Segons recepta penjada al bloc)
  • Sucre,pinyons i anís
  • Ou per pintar
  • Placa de forn
  • forn a 180º
Farem la crema i la deixarem refredar una mica.
  Estenem la primera massa a sobre la placa de forn i la punxem perquè no se'ns infli quan comença a coure.
  Posarem la crema pel damunt deixant 1 cm. de vora.
  La taparem amb l'altra massa i la tancarem fem un bordones trenat o com vulguem.
  La pintarem amb l'ou i li posarem els pinyons i sucre per sobre,punxant també la massa de dalt.
  La posarem al forn, si el forn es de turbo baixarem la temperatura una mica i anirem vigilant fins que tingui el color que ens agradi.
Quan la traiem del forn,ruixarem la coca amb una mica d'anís i la deixem refredar.

COCA DE IOGURT



COCA DE IOGURT

La gràcia d’aquesta coca està en què fem servir l’envàs buit del iogurt com a mida per als altres ingredients.
Per a fer la coca ens caldrà:
·        3 ous
·        1 iogurt amb gust de llimona
·        2 mides de iogurt de sucre
·        Raspadura de llimona
·        Un raig d'anís
·     1 mida de iogurt d’oli d’oliva
·    3 mides de iogurt de farina
·        1 sobre de llevat en pols
·        1 xic de mantega

  Si voleu, podeu posar una mida menys de farina, i canviar-la per una d’ametlla molta, o de nous, o de panses, o de cacau en pols,...
Aquestes mides són per a una safata de forn petita,uns( 30 x 24 cm.)
Si teniu una safata mitjana multipliqueu els ingredients per 2.
 Amb la safata més gran multipliqueu per 3. Etc...

 Per preparar la coca, comenceu escalfant el forn a temperatura màxima (200º).
 Bateu els ous i el sucre fins que la pasta augmenti el doble i afegiu el iogurt  l’oli sense deixar de remoure.
 Mescleu el llevat amb la farina i passeu-la per un colador. Afegiu-la poc a poc a la barreja anterior sense deixar de barrejar. (Un cop afegida tota la farina és el moment, si voleu, d’incorporar l’ametlla, o el cacau, o les panses...).

 Engreixeu el motlle amb la mantega i poseu la mescla en ell. No el mogueu gaire i poseu-lo al forn de seguida. Baixeu la temperatura del forn a foc suau (uns 180º). Es deixa coure uns 45 o 50 minuts, i passat aquest temps s’apaga el forn i es deixa refredar una mica abans de treure la coca. No obriu el forn a mitja cocció perquè correm el risc de que es baixi. Desemmotlleu quan encara estigui calent. 

6 d’abr. 2015

3 d’abr. 2015

Bacallà

Bacallà amb panses, pinyons, ou dur i cigrons.

Ingredients:
  •         8 talls de bacallà dessalat,
  •         1 ceba ,
  •         2 grans d 'all,
  •         2 tomàquets ben madurs,
  •         25 grams d’ ametlles,
  •         50 grams de pinyons,
  •         50 grams de panses,
  •          1/2 kg de cigrons cuits
  •         ous durs tallats per la meitat,
  •         1 pessic de canyella en pols,
  •         farina per arrebossar el bacallà,
  •         oli,  julivert, sal i aigua.

Primer, fregiu el bacallà amb oli i reserveu-lo.
Amb part de l’oli on heu fregit el bacallà, feu un sofregit amb un gra d’all, la ceba picada i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui gairebé fet, afegiu-hi els talls de bacallà, les panses els pinyons i el cigrons que els podeu comprar ja cuits.
Remeneu-ho agafant la cassola i fent-hi moviments giratoris, per evitar haver-hi de posar la cullera i fer malbé els trossos de bacallà. Tot seguit, afegiu-hi una mica d'aigua, sense que arribi a cobrir el bacallà, i deixeu-ho coure a foc baix uns 25 minuts.
Mentre es cou, feu una picada amb les ametlles, el julivert i un pessic de canyella( opcional) i tireu-la damunt el bacallà.

Finalment, talleu els ous bullits per la meitat i afegiu-los a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i ja ho teniu llest per servir.

30 de març 2015

Bescuit de peres




Bescuit de Peres

Ingredients per a un motlle rodó de 23 cm

2 ous
80 gr de sucre
1/2 gotet de llet, només li vaig posar un rajolí
70 gr de mantega
150 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat Royal
1 mica de sal
3 peres conferència
Sucre glass per decorar


Batem els ous amb el sucre amb les varetes. Després afegim la llet i la mantega que hem estovat al microones.

Tamisem la farina juntament amb el llevat i la sal.

Unim els líquids amb moviments envoltants.

Afegim les peres tallades en làmines com per truita. I les unim a la barreja amb compte de no trencar-les. Aboquem en el nostre motlle.

Al forn a 180º fins que punxant amb un escuradents ens surti net, entre 35 i 40 minuts segons el forn.

Deixem refredar i presentem empolvorada de sucre glass.