12 d’abr. 2015

Ànec confitat amb compota de poma

Ànec confitat amb compota de poma

Ingredients

·         4 cuixes d'ànec
·         1/2 l d'oli d'oliva
·         6 pomes
·         4 cebes
·         6 pastanagues
·         1 cabeça d'alls
·         3 porros
·         2 nous de mantega
·         2 cullerades de sucre                                               
·         sal
·         pebre negre
·         3 l de vi dolç de Màlaga

Elaboració

Per començar, poseu les cuixes d'ànec ja salpebrades en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc molt suau durant 8 o 9 hores.
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.