MELMELADA DE
TOMÀQUET
Ingredients:
1’5 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
El suc de una llimona
Pell de llimona ratllada
Una mica de vainilla amb branca( a Can
Boter de Badalona en tenen)
Preparació:
Rentem i escaldem els tomàquets en aigua
bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la
meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també
podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem
a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona i
el branquilló de vainilla petit.
Els coem 20’ a foc fort sense deixar de
remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem
una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No
oblidem d’anar remenant de tant en tant.
Omplim els pots que prèviament haurem
esterilitzat, els tapem bé.
Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant
que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.
1 comentari:
Que bona!!!! Ahir en vam menjar amb brandada de bacallà ;-)
Ptnts
Dolça
Publica un comentari a l'entrada