19 d’abr. 2015

Melmelada de tomàquet

MELMELADA DE TOMÀQUET


Ingredients:
1’5 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
El suc de una llimona
Pell de llimona ratllada
Una mica de vainilla amb branca( a Can Boter de Badalona en tenen)
Preparació:
Rentem i escaldem els tomàquets en aigua bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona i el branquilló de vainilla petit.
Els coem 20’ a foc fort sense deixar de remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No oblidem d’anar remenant de tant en tant.
Omplim els pots que prèviament haurem esterilitzat, els tapem bé.
Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.





1 comentari:

No tot són postres ha dit...

Que bona!!!! Ahir en vam menjar amb brandada de bacallà ;-)
Ptnts
Dolça