Ànec amb taronja,prunes i pinyons.
Els ingredients:
• Un ànec mut d'uns 2 kg.
• El suc de 2 o 3 taronges
• Una taronja per decorar
• La pell neta d'una taronja sense la part blanca.
• Dos cebes mitjanes
• Un gotet de vi ranci
• Sal, pebre i oli d'oliva
La preparació:
• Netegeu molt bé l’ànec.
• Talleu l'ànec en vuit trossets o podeu demanar on el compreu que us el tallin.
• Salpebreu els trossos de l’ànec
• Talleu les cebes en juliana.
• Netegeu una taronja i talleu la pell en juliana
• Un ànec mut d'uns 2 kg.
• El suc de 2 o 3 taronges
• Una taronja per decorar
• La pell neta d'una taronja sense la part blanca.
• Dos cebes mitjanes
• Un gotet de vi ranci
• Sal, pebre i oli d'oliva
La preparació:
• Netegeu molt bé l’ànec.
• Talleu l'ànec en vuit trossets o podeu demanar on el compreu que us el tallin.
• Salpebreu els trossos de l’ànec
• Talleu les cebes en juliana.
• Netegeu una taronja i talleu la pell en juliana
En una cassola, d'aquestes que puguem fer
el xup-xup, poseu un raig d'oli d'oliva d'oliva extra
verge quan estigui calent aneu posant els trossets de l’ànec sal pebrat.
Quan estigui daurat retireu
l’excés de greix. Aquest pas és molt important. Llavors afegiu la ceba en juliana
i el gotet de vi ranci ( jo he posat Crismona). Deixeu coure lentament.
Uns 45' o 50' aproximadament. Segons aneu veien el deixeu una mica
mes. Continueu amb la cocció aroximadament 1
hora.
Mentre estant, feu bullir la pell de la
taronja tallada en juliana. Coleu i reserveu per decorar. O si preferiu podeu
posar una taronja tallada al voltant com us agradi més:
En els últims minuts afegiu el suc de
les dos taronges. Rectifiqueu de sal i pebre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada