![]() |
Pastis d'aniversari de la meva neboda, Mireia 18 anys. |
13 de juny 2015
Pastis d'aniversari Mireia
16 de maig 2015
Fideuà
Fideuà
Per fer la fideuà per 4 persones necessitarem:
- 400 gr. de fideus del nº 2
- Una sípia de platja.
- 250 gr. de gambes o llagostins.
- 4 grans d'alls
- Oli d'oliva
- Una ceba mitjana.
- Dues cullerades de tomàquet fregit.
- 1 l. de fumet de peix.
Posarem l'oli en un cassola i començarem per posar les gambes o llagostins i els fregirem i retirem. Desprès la sípia trossejada, quan estigui una mica feta,posarem els alls a làmines, la ceba ben picadeta i que es vagi fent.
Afegirem el tomàquet fregit i ho deixarem coure uns 5 minuts.
Afegirem els fideus i li donarem unes quantes voltes fins que estigui ben barrejat.
Posarem el fumet ben calent i les gambes o llagostins pelats.
Agafarem una mica del fumet i posarem a bullir els caps de les gambes uns 5 minuts i amb una mà de morter ho passarem pel xino i aquesta substància l'afegirem a la cassola.
Ho tindrem uns 15 minuts i desprès ho posarem al forn 5 minuts mes per que quedin ben rossejats.
Que aprofiti.
Estan de mort.
1 de maig 2015
Canelons de la iaia Tina
Canelons de la iaia Tina
1kg de carn del coll de vedella
600 gr. de carn magra de porc
dues petxugues de pollastre
tres fetges de pollastre
2 cebes, 3 tomàquets madurs, un raig de conyac
Per la salsa Béchamel:
1 litre de llet
la farina que admet
100 gr. de foie gras
50 gr. de mantega
Sal, nou moscada
Dues caixes de canelons el “ Pavo”
Preparació:
Posarem a rostir tota la carn i quan estigui fred ho
trinxarem. Mentre tant anirem bullin els canelons,els passarem per aigua freda i els anirem posant a sobre d'un drap perquè
s'escorrin. Amb el trinxat omplirem els canelons i els enrotllarem deixant-los
a punt per ficar a la plata d'anar al forn.
Per
fer la Beixamel:
Posarem la llet freda en un cassó, la mantega, el
foie-gras i començarem a remenar a foc baixet,quan estigui desfet, posarem 3 o 4 cullerades de farina i anirem remenant.
Si voleu mes o menys espessa és qüestió de posar més farina
o menys.
Quant veieu que comença a espessir i vol bullir, ja està
feta.
Fer la Beixamel segons el gust i posar-la damunt dels
canelons a punt ja de anar al forn.
Posar formatge ratllat per sobre i ja podeu gratinar.
25 d’abr. 2015
La Vedella
Llata amb peres
Llata de vedella de 1,5 kg.
100 gr. de pernil o cansalada.
2 cebes tallades a la juliana ,1 pastanaga i una cabessa d'alls.
3 o 4 tomàquets madurs.
Llata de vedella de 1,5 kg.
100 gr. de pernil o cansalada.
2 cebes tallades a la juliana ,1 pastanaga i una cabessa d'alls.
3 o 4 tomàquets madurs.
6 peres
1 got de vi blanc
Farcellet d'herbes aromàtiques ( Llorer, romaní)
Oli
Sal i Pebre
Brou de carn
Preparació:
Salpebreu i enfarineu la llata, poseu oli amb una cassola i comenceu a daurar-la.
Afegiu-hi la ceba, la pastanaga,la cabessa d'alls, el farcellet, els daus de pernil o cansalada i aneu coent fins que es vagi enrosin,afegiu el vi i deixeu reduir.
1 got de vi blanc
Farcellet d'herbes aromàtiques ( Llorer, romaní)
Oli
Sal i Pebre
Brou de carn
Preparació:
Salpebreu i enfarineu la llata, poseu oli amb una cassola i comenceu a daurar-la.
Afegiu-hi la ceba, la pastanaga,la cabessa d'alls, el farcellet, els daus de pernil o cansalada i aneu coent fins que es vagi enrosin,afegiu el vi i deixeu reduir.
Afegiu els tomàquets a trossos i quan veieu que ja s'han desfet afegiu el brou calent fins mes o menys la meitat que no cobreixi i deixeu coure uns 90 minuts i anem girant cada mitja hora.
Quan porti una hora afegim les peres senceres o a mitges i que es coguin junt amb la vedella.
Quan porti una hora afegim les peres senceres o a mitges i que es coguin junt amb la vedella.
Apaguem el foc i ho deixem reposar, jo sempre ho faig de un dia per altra.
A l'endemà tallem la llata,ho passem tot pel Xino i colem tot el suc i ho tornem a posar tot a la cassola.Ho posem a coure una mitja hora mes i ja ho tenim apunt.
Ho servim en una plata i les peres al voltant.
Ho servim en una plata i les peres al voltant.
19 d’abr. 2015
Melmelada de tomàquet
MELMELADA DE
TOMÀQUET
Ingredients:
1’5 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
El suc de una llimona
Pell de llimona ratllada
Una mica de vainilla amb branca( a Can
Boter de Badalona en tenen)
Preparació:
Rentem i escaldem els tomàquets en aigua
bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la
meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també
podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem
a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona i
el branquilló de vainilla petit.
Els coem 20’ a foc fort sense deixar de
remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem
una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No
oblidem d’anar remenant de tant en tant.
Omplim els pots que prèviament haurem
esterilitzat, els tapem bé.
Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant
que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.
Trenat de poma
Trena de poma amb panses, nous i un toc de sèsam i anís.
Ingredients:
- Una làmina de pasta de full ( jo faig servir la del mercadona)
- 4 pomes Golden.
- 25 gr. de mantega
- Un grapat de panses sultanes,un grapat de nous
- un ou
- Sucre.
Procediment:
Estirem la lamina a sobre del marbre i li fem uns talls( veieu la imatge)
Agafeu una paella i poseu les pomes tallades a daus amb la mantega i el sucre. Aneu fent la poma fins que sigui tova i una mica roseta.
Quan ja ho tingueu cuit,ho posarem al mig de la lamina i anirem fent una trena i la pintarem amb l'ou,li posarem el sucre i el sèsam per sobre.
Ja podem posar-la al forn. Uns 25 minuts a 150º si tenim forn d'aire. Si veiem que es fa rosa molt de presa li posarem paper d'alumini per sobre.
Quan ja sigui cuita i la traiem del forn,la ruixarem amb una mica de anís.(Opcional)
Per postres o berenars es boníssim.....
Ja podem posar-la al forn. Uns 25 minuts a 150º si tenim forn d'aire. Si veiem que es fa rosa molt de presa li posarem paper d'alumini per sobre.
Quan ja sigui cuita i la traiem del forn,la ruixarem amb una mica de anís.(Opcional)
Per postres o berenars es boníssim.....
12 d’abr. 2015
Ànec confitat amb compota de poma
Ànec confitat amb compota de poma
Ingredients
· 6 pomes
· 6 pastanagues
· 1 cabeça d'alls
· 3 porros
· 2 nous de mantega
· 2 cullerades de sucre
· sal
· pebre negre
· 3 l de vi dolç de Màlaga
Elaboració
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)