13 de juny 2015

16 de maig 2015

Fideuà

Fideuà




Per fer la fideuà per 4 persones necessitarem:

  • 400 gr. de fideus del nº 2
  • Una sípia de platja.
  • 250 gr. de gambes o llagostins.
  • 4 grans d'alls
  • Oli d'oliva
  • Una ceba mitjana.
  • Dues cullerades de tomàquet fregit.
  • 1 l. de fumet de peix.
Posarem l'oli en un cassola i començarem per posar les gambes o llagostins i els fregirem i retirem. Desprès  la sípia trossejada, quan estigui una mica feta,posarem  els alls a làmines, la ceba ben picadeta i que es vagi fent.
Afegirem el tomàquet fregit i ho deixarem coure uns 5 minuts.
Afegirem els fideus i li donarem unes quantes voltes fins que estigui ben barrejat.
Posarem el fumet ben calent i les gambes o llagostins pelats.
Agafarem una mica del fumet i posarem a bullir els caps de les gambes uns 5 minuts i  amb una mà de morter ho passarem pel xino i aquesta substància l'afegirem a la cassola.
Ho tindrem uns 15 minuts i desprès ho posarem al forn 5 minuts mes per que quedin ben rossejats.
Que aprofiti.
Estan de mort.


1 de maig 2015

Canelons de la iaia Tina

Canelons de la iaia Tina

Foto de Viquipèdia
Ingredients per al rostit:

1kg de carn del coll de vedella
600 gr. de carn magra de porc
dues petxugues de pollastre
tres fetges de pollastre
2 cebes, 3 tomàquets madurs, un raig de conyac

Per la salsa Béchamel:

1 litre de llet
la farina que admet    
100 gr. de foie gras
50 gr. de mantega
Sal, nou moscada

Dues caixes de canelons el “ Pavo”

Preparació:
Posarem a rostir tota la carn i quan estigui fred ho trinxarem. Mentre tant anirem bullin els canelons,els passarem per aigua freda  i els anirem posant a sobre d'un drap perquè s'escorrin. Amb el trinxat omplirem els canelons i els enrotllarem deixant-los a punt per ficar a la plata d'anar al forn.

Per fer la Beixamel:

Posarem la llet freda en un cassó, la mantega, el foie-gras i començarem a remenar a foc baixet,quan estigui desfet, posarem 3 o 4 cullerades de farina i anirem remenant.
Si voleu mes o menys espessa és qüestió de posar més farina o menys.
Quant veieu que comença a espessir i vol bullir,  ja està feta.

Fer la Beixamel segons el gust i posar-la damunt dels canelons a punt ja de anar al forn.
Posar formatge ratllat per sobre i ja podeu gratinar.



25 d’abr. 2015

La Vedella

Llata amb peres

Llata de vedella de 1,5 kg.
100 gr. de pernil o cansalada.
2 cebes tallades a la juliana ,1 pastanaga i una cabessa d'alls.
3 o 4 tomàquets madurs.
6 peres
1 got de vi blanc
Farcellet d'herbes aromàtiques ( Llorer, romaní)
Oli
Sal i Pebre
Brou de carn

Preparació:

Salpebreu i enfarineu la llata, poseu oli amb una cassola i comenceu a daurar-la.
Afegiu-hi la ceba, la pastanaga,la cabessa d'alls, el farcellet, els daus de pernil o cansalada i aneu coent fins que es vagi enrosin,afegiu el vi i deixeu reduir.
Afegiu els tomàquets a trossos i quan veieu que ja s'han desfet afegiu el brou calent fins mes o menys la meitat que no cobreixi i deixeu coure uns 90 minuts i anem girant cada mitja hora.
Quan porti una hora afegim les peres senceres o a mitges i que es coguin junt amb la vedella.
Apaguem el foc i ho deixem reposar, jo sempre ho faig de un dia per altra.
A l'endemà tallem la llata,ho passem tot pel Xino i colem tot el suc i ho tornem a posar tot a la cassola.Ho posem a coure una mitja hora mes i ja ho tenim apunt.
Ho servim en una plata i les peres al voltant.

19 d’abr. 2015

Melmelada de tomàquet

MELMELADA DE TOMÀQUET


Ingredients:
1’5 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
El suc de una llimona
Pell de llimona ratllada
Una mica de vainilla amb branca( a Can Boter de Badalona en tenen)
Preparació:
Rentem i escaldem els tomàquets en aigua bullent, els posem de seguida amb aigua i gel. Els pelem, el tallem per la meitat i hi traiem les llavors, els premem una mica perquè treguin suc (també podem deixar-los una estona dins un colador). Pesem els tomàquets i els aboquem a la cassola, els triturem, hi afegim el sucre, el suc i la pell de llimona i el branquilló de vainilla petit.
Els coem 20’ a foc fort sense deixar de remenar, i 35’ a foc baixet, fins a tenir la textura que ens agradi (en posem una mica en un plat, quan s’ha refredat no cau i és senyal que ja la tenim). No oblidem d’anar remenant de tant en tant.
Omplim els pots que prèviament haurem esterilitzat, els tapem bé.
Tenim una olla amb aigua al foc i quan bulli hi posem els pots, vigilant que no es toquin, durant uns 10’. Els traiem i deixem refredar.





Trenat de poma

Trena de poma amb panses, nous i un toc de sèsam i anís.


Ingredients:

  • Una làmina de pasta de full ( jo faig servir la del mercadona)
  • 4 pomes Golden.
  • 25 gr. de mantega
  • Un grapat de panses sultanes,un grapat de nous
  • un ou
  • Sucre.
Procediment:
Estirem la lamina a sobre del marbre i li fem uns talls( veieu la imatge)

Agafeu una paella i poseu les pomes tallades a daus amb la mantega i el sucre. Aneu fent la poma fins que sigui tova i una mica roseta.

Quan ja ho tingueu cuit,ho posarem al mig de la lamina i anirem fent una trena i la pintarem amb l'ou,li posarem el sucre i el sèsam per sobre.



Ja podem posar-la al forn. Uns 25 minuts a 150º si tenim forn d'aire. Si veiem que es fa rosa molt de presa li posarem paper d'alumini per sobre.



Quan ja sigui cuita i la traiem del forn,la ruixarem amb una mica de anís.(Opcional)



Per postres o berenars es boníssim.....




12 d’abr. 2015

Ànec confitat amb compota de poma

Ànec confitat amb compota de poma

Ingredients

·         4 cuixes d'ànec
·         1/2 l d'oli d'oliva
·         6 pomes
·         4 cebes
·         6 pastanagues
·         1 cabeça d'alls
·         3 porros
·         2 nous de mantega
·         2 cullerades de sucre                                               
·         sal
·         pebre negre
·         3 l de vi dolç de Màlaga

Elaboració

Per començar, poseu les cuixes d'ànec ja salpebrades en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc molt suau durant 8 o 9 hores.
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.