10 d’abr. 2015

COCA DE IOGURT



COCA DE IOGURT

La gràcia d’aquesta coca està en què fem servir l’envàs buit del iogurt com a mida per als altres ingredients.
Per a fer la coca ens caldrà:
·        3 ous
·        1 iogurt amb gust de llimona
·        2 mides de iogurt de sucre
·        Raspadura de llimona
·        Un raig d'anís
·     1 mida de iogurt d’oli d’oliva
·    3 mides de iogurt de farina
·        1 sobre de llevat en pols
·        1 xic de mantega

  Si voleu, podeu posar una mida menys de farina, i canviar-la per una d’ametlla molta, o de nous, o de panses, o de cacau en pols,...
Aquestes mides són per a una safata de forn petita,uns( 30 x 24 cm.)
Si teniu una safata mitjana multipliqueu els ingredients per 2.
 Amb la safata més gran multipliqueu per 3. Etc...

 Per preparar la coca, comenceu escalfant el forn a temperatura màxima (200º).
 Bateu els ous i el sucre fins que la pasta augmenti el doble i afegiu el iogurt  l’oli sense deixar de remoure.
 Mescleu el llevat amb la farina i passeu-la per un colador. Afegiu-la poc a poc a la barreja anterior sense deixar de barrejar. (Un cop afegida tota la farina és el moment, si voleu, d’incorporar l’ametlla, o el cacau, o les panses...).

 Engreixeu el motlle amb la mantega i poseu la mescla en ell. No el mogueu gaire i poseu-lo al forn de seguida. Baixeu la temperatura del forn a foc suau (uns 180º). Es deixa coure uns 45 o 50 minuts, i passat aquest temps s’apaga el forn i es deixa refredar una mica abans de treure la coca. No obriu el forn a mitja cocció perquè correm el risc de que es baixi. Desemmotlleu quan encara estigui calent.