3 d’abr. 2015

Bacallà

Bacallà amb panses, pinyons, ou dur i cigrons.

Ingredients:
  •         8 talls de bacallà dessalat,
  •         1 ceba ,
  •         2 grans d 'all,
  •         2 tomàquets ben madurs,
  •         25 grams d’ ametlles,
  •         50 grams de pinyons,
  •         50 grams de panses,
  •          1/2 kg de cigrons cuits
  •         ous durs tallats per la meitat,
  •         1 pessic de canyella en pols,
  •         farina per arrebossar el bacallà,
  •         oli,  julivert, sal i aigua.

Primer, fregiu el bacallà amb oli i reserveu-lo.
Amb part de l’oli on heu fregit el bacallà, feu un sofregit amb un gra d’all, la ceba picada i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui gairebé fet, afegiu-hi els talls de bacallà, les panses els pinyons i el cigrons que els podeu comprar ja cuits.
Remeneu-ho agafant la cassola i fent-hi moviments giratoris, per evitar haver-hi de posar la cullera i fer malbé els trossos de bacallà. Tot seguit, afegiu-hi una mica d'aigua, sense que arribi a cobrir el bacallà, i deixeu-ho coure a foc baix uns 25 minuts.
Mentre es cou, feu una picada amb les ametlles, el julivert i un pessic de canyella( opcional) i tireu-la damunt el bacallà.

Finalment, talleu els ous bullits per la meitat i afegiu-los a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i ja ho teniu llest per servir.

1 comentari:

Montse Roig ha dit...

Aquest plat, es una recepta de la iaia Florentina.
Recepta de divendres sant.